Olika förslag på hur man kan öka sin pension

2019-08-06

Förslag på hur man kan öka sin pension

Hur ska man egentligen göra för att öka sin pension? Här nedan följer några förslag på vad man kan börja med redan nu i dagsläget:

1. Kort och gått så kan man helt enkelt spara och lägga undan pengar. Man kanske inte kan göra det genom hela sitt liv varje månad om man t.ex. har blivit arbetslös, har stora utgifter eller av andra personliga skäl, men man kan ändå försöka ha det som en vana att försöka lägga undan lite pengar varje månad.

2. Arbeta längre är också ett sätt att öka sin pension. Om du gillar ditt jobb och är relativt frisk så är det ett enkelt sätt att öka sin pension. På så sätt så tar man ut sin pension under en kortare tid och pensionen ökar.

3. Löneförhandla med din arbetsgivare eller chef, då ökar din lön, vilket bidrar till högre lön och högre pension till framtiden.

 

Men när ska man egentligen börja spara till sin pension?

Många ser olika på den här punkten, vissa sparar till sin pension redan från att man har börjat jobba och vissa börjar spara i en lite mer äldre ålder. Som sagt så är det bra att ha som en vana att lägga undan lite pengar varje månad. Det kanske inte går varje månad men det är alltid bra att det som ett mål att lägga undan lite pengar varje månad.